Ürünlerde Ara

Karaciğer Kistleri Nedir?

Karaciğer kistleri, karaciğer dokusunda sıvı dolu boşluklar olarak tanımlanan bir tür karaciğer lezyonudur. Tedavi gerektiren kistler arasında en sık görülen kistler karaciğer hidatik kistleridir.

Karaciğer Kist Hidatikleri Neden Olur?

Parazit Enfeksiyonları: Bazı parazit enfeksiyonları, karaciğer kistlerinin oluşumuna yol açabilir. Hidatik Kist Echinococcus granulosus paraziti tarafından oluşturulan ve en sık karaciğer ve akciğeri tutan hayvan kökenli bir enfeksiyondur. Bu parazit tarafından vücudun çeşitli organlarında oluşturulan kistlerin görüldüğü bir hastalıktır.

Karaciğer Kist Stetik Operasonları Nasıl Tedavi Edilir?

Stereotaktik Radyo Frekans Ablasyon (RFA): Radyo frekans dalgaları kullanılarak kistin içinde ısı oluşturulur ve kistin içeriği bu şekilde yok edilir.
Laparoskopik Cerrahi: Karaciğer kistleri minimal invaziv laparoskopik cerrahi yöntemlerle çıkarılabilir.
Açık Cerrahi: Karaciğer kistleri açık cerrahi yöntemi ile de çıkarılabilir.
İzlem ve Gözlem: Küçük ve belirtileri olmayan karaciğer kistleri genellikle sadece izlenir ve takip edilir.

Karaciğer Kist  Hidatikten Oluşumundan Nasıl Korunmalı?

Hastalıktan korunmak için: Köpek ve kedilere mümkün olduğu kadar çiğ et verilmemelidir. Kişisel temizlik kurallarına dikkat edilmeli, içme ve kullanma suları temiz olmalı, çiğ yenen sebze ve meyveler bol su ile iyice yıkandıktan sonra tüketilmelidir. Sokak hayvanları ile olan temastan kaçınmakta bir korunma yöntemdir.
Parazit Kontrolü: Parazit enfeksiyonlarına maruz kalma riski olan bölgelerde yaşayanlar, düzenli parazit kontrolleri ve önleyici tedbirler almalıdır.

Çerezler PolitikasıKişisel Verilerin Korunması Kanunu
HEMEN ARA